torstai 3. huhtikuuta 2014

Kiina: Hong Kong 2 päivässä

Reissun viimeisenä kohteena meillä oli kaksi vuorokautta Hong Kongissa Mong Kokissa Stanford Hotelissa. Honkkareiden majoitushinnat palauttivat meidät Kaakkois-Aasian reissua edeltävään aikaan jenkeissä ja kanukeissa. Toki sieltä olisi löytynyt Stanfordia halvemmalla majoitusta, mutta reissun viimeisessä kohteessa tapahtuvaa lopullista pakkausta ja reissusta nauttimista ajatellen valittu hotelli  tuntui etukäteen sopivimmalta.


Saavuttiin iltalennolla klo 21 aikaa hotellille enkä ole hetkeen ollut niin pihalla kuin neonvalojen loisteessa muuten pimeässä ja paikallisia vilisevässä Mong Kokissa. Yhtään sanaa ei näkynyt misään millään tutulla kielellä. Jotenkin sitä kuitenkin onnistuttiin löytämään hotellin ehdottama sushimesta sekä tilaamaan juomat meille annetun tabletin välityksellä ja löytämään takaisin hotellille.


Hyvin nukutun yön jälkeen ensimmäinen päivä lähti liikkeelle Kowloonista Hong Kong puolelle menolla.  Aloitettiin Victoria Peakistä menemällä ratikkaa muistuttavalla kapistukselle (parhaimmillaan 30 asteen kulmassa) vuorta ylös. Pääteasemalla jatkettiin matkaa kapuamalla liukuportaita ostoskeskuksen katolle näköalatasanteelle, jossa sisäänpääsyhintaan sai mukaansa myös kuulokkeet ja nauhurin opastusta varten.  Kyllästyttiin niihin kuitenkin muutamassa minuutissa ja käytettiin aika ennemmin maisemien ihailuun ja valokuvien ottamiseen. Ostoskeskuksessa tuli myös kokeiltua useampaa erilaista hyvänonnenpeliä, jotka oli tuotu esille tulevan kiinalaisen uuden vuoden takia. Ehdottomasti hyvä kokemus – ainakin ensikertalaiselle.




Näköalatasanteen jälkeen suunnattiin ruokailemaan Michelin oppaasta tuttuun Tsim Chai Kee Noodle –ravintolaan. Kiinalaiseen tyyliin toimitus piti hoitaa nopeasti ja koruttomasti. Ruokakin oli todella yksinkertaista, mutta niinhän hyvä ruoka yleensä on. Hinta ei päätä huimaa vaan mahan saa täyteen vajaalla kahdella eurolla. Suosittelen ottamaan täällä Three Toppings Noodle –annoksen, jossa on wontoneja, kalapallo ja nautaa.


Ruuan jälkeen jatkettiin matkaa Tai Cheong Bakeryyn ja ABC Bakeryyn nauttimaan paikallista erikoisuutta egg tartia. ABC Bakeryn pienet egg tartit olivat valitettavasti jo loppuneet, mutta Tai Cheong Bakerystä löytyi vielä normaalikokoisia. Hieman hassun makuisia, mutta mikä jottei!


Herkkujen jälkeen painuttiin sitten maailman pisimpien rullaportaiden pariin (Central-Mid-Levels), mikä oli kerrottua laimeampi kokemus. Rullaportaat eivät nimittäin ole yhtenäiset vaan väleissä joutuu kävelemään rullaportaalta toiselle. Siitä sitten Lan Kwai Fongiin (Hong Kongin kuuluisa baarialue) Hong Kong BeerHouseen, jossa otettiin muutamat päiväoluet ennen paluuta Star Ferry Pierin lautalla takaisin Kowloonin puolelle (maksoi joku 20 cent per naama).



Kowloonin puolella ihmeteltiin hetken kaupungin kuuluisaa Public Pier –laituria, josta jatkettiin matkaa Hong Kongin omalle walk of famelle eli kiinalaisille näyttelijöille omistetulle Avenue of Starsille. Kaikista niistä tähdistä taidettiin tunnistaa vain neljä (täällä myös Bruce Leen patsas). Jos muuten tässä vaiheessa yllättää hätä, niin läheisestä Salisbury Grandista löytyy ilmaiset yleiset vessat.



Avenuen jälkeen jatkettiin matkaa Harbour City–ostoskeskukseen, josta käsin katseltiin maailmaan isointa jatkuvaa valoshowta sekä ihmeteltiin uuden vuoden valmisteluita (seuraavalla kerralla pitää tulla kiinalaisen uuden vuoden aikaan eikä just ennen!). Täytyy sanoa, että valoshow on ihan kiva, mutta kumpikin meistä jäi vähän odottamaan, että milloin taivas räjähtää ja show alkaa kunnolla.



Illan lopuksi palloiltiin sitten vielä oma aikamme hotellin vieressä olevalla Ladies Marketilla, josta löytyy krääsää joka lähtöön. Tässä vähän Ladies Marketin ostosten hintoja:
  • Nahkakantinen punottu päiväkija 40 h$
  • Passinkuoret 25 h$
  • Itse solmittava silkkirusetti 30 h$
  • Korttipelit (ostin 2) 22,5 h$

Seuraavana päivänä suunnattiin Lantau Island – saarelle, jonne pääsi kätevästi metrolla. Siellä otettiin kaapelihissi  Po Lin –luostarille katsomaan isoa Buddhan patsasta ja luostaria. Oltiin viimeisenä aamuna nukuttu hieman pitempään ja oltiin jonottamassa lippuja vasta klo 11, mikä oli pienoinen virhearvio, sillä ihmisiä oli aivan simona. Meillä meni lopulta lippujen jonottamiseen 15 min, minkä jälkeen kaapelihissiin piti vielä odottaa 45 minuuttia. Jos olisi ollut valmis maksamaan meno-paluun lasipohjaisessa kopissa, niin jono olisi ollut vähän lyhyempi -  mutta vain vähän.


Kaapelihissi oli siisti kokemus, sillä sen kyydistä pystyi hyvin ihmettelemään ympäristöä. Lisäksi hissimatka oli yllättävän pitkä, yhteensä noin 20 minuuttia. Ylhäällä meitä sitten odottelikin taas se perinteinen turistihelvetti: porukkaa riitti, krääsäkojuja löytyi ja Starbucksin neonvalot välkkyivät talojen välistä. Luostarin paikkeilla oli kuitenkin hiljaisempaa, sillä  moni turisti jättää sen väliin ja keskittyy pelkästään Buddha-patsaaseen. Meillä luostarin ihmettely rajoittui ulkona pällisteltyyn, sillä luostari oli remontissa eikä sisälle päästy. Lähdettiin siitä sitten aika nopeasti kapuamaan Buddha-patsaan luokse, joka tarjosi hyvät näkymät lähiympäristöön.




Hengellisen päivän jälkeen meidän oli tarkoitus palata takaisin Hong Kongin keskustaan, mutta päätettiin hetken mielijohteesta pistäytyä kaapelihissin alalähtöpaikan luona olevassa outlet-ostoskeskuksessa. Siellä meillä vierähtikin sitten melkein kolme tuntia. Ei keritty edes käymään koko keskusta läpi ennen kuin meidän oli pakko lähteä ruokailemaan. Ruokapaikaksi oli valittu Olympic-ostoskeskukseen siirtynyt entinen ja alkuperäinen maailman halvin Michelin tähden ravintola Tim Ho Wan.

Jouduttiin etsimään ravintolaa hetken aikaa ostoskeskuksesta ennen kuin löydettiin se pohjakerroksesta (sisäänkäynti ostarin ulkopuolella).  Paikan päällä ei ollut ihan niin täyttä kuin olin odottanut, vaan saatiin pöytä ja palvelua todella nopeasti. Pöydässä sitten tilattiin ruuat nopeasti täyttämällä erillisen lomakkeen.


Otettiin hetken pohtimisen jälkeen 3 annosta kumpainenkin  (noin 7,5€ juomineen), mikä oli loppujen lopuksi hieman liikaa. Joka tapauksessa aivan mahtavia dim sumeja, minkä lisäksi bbq-possua sisältävät makeasta taikinasta tehnyt pallot toimivat todella hyvin (Palloja tulee annoksessa kolme, mikä on liikaa makeutta yhdelle ihmiselle, mutta jaettuna osa erinomaista ateriaa.). Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti