Niagaran jälkeen matka jatkui monien hehkuttamaan Torontoon ja
lämpötila laski samalla nollan tuntumasta miinus viiden hujakoille.
Meillä oli täällä kaksi päivää aikaa ennen Montrealin yöbussia.
Yöpaikaksi oltiin valittu Comfort Inn City Centre hyvän sijainnin ja siedettävän hinnan takia
(yllättävän kallista!). Hotlalta käsin Toronton kaikki päänähtävyydet olivat kävelymatkan
päässä Distillery Districtia lukuun ottamatta, jonne sinnekin köpöttelisi
kesäisin aika helposti.
Ensimmäinen päivä päätettiin aloittaa St. Lawrence Marketista, sillä se
oli sopivasti matkan varrella Hockey Hall of Fameen ja aamubussin aiheuttama
ruuattomuus alkoi tuntumaan. Ruokamarkkinat oli ihan kivat ja kahdesta
kerroksesta löytyi iso kasa ruoka-aineksia sekä muutamia ruokapaikkoja.
Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikkei nyt ehkä niin iso ja vaikuttava
kuin monissa oppaissa on hehkutettu. Vertailukohtana Budapestin kauppahalli oli
tuntunut isommalta ja varsinkin tuoreen hyvän ruuan ystäviä hellitään
laajemmalla valikoimalla muun muassa Bostonin ruokamarkkinoilla ja Kapkaupungin
weekend marketilla.
Kiertelyn ja kaartelun jälkeen meille tarttui mukaan yksi suolainen
crepe Crepe It Upista, 2 lohibagelia St. Urbain Bagel Bakerystä ja maapähkinävoi-suklaa –leivos (vrt.
Reese’s peanutbutter cup) ruokatorin alakerrasta. Erittäin toimiva setti
leivosta lukuun ottamatta, joka näytti paremmalta miltä maistui.
Murkinoinnin jälkeen jatkettiin matkaa ja nappailtiin kuva
hassunnäköisestä ohuesta talosta (Gooderham Building), joka näkyy monissa Toronton
matkakorteissakin. Tämän jälkeen saavuttiin Hockey Hall of Fameen, jossa käynti
jäi haisteluasteelle, sillä vaikka nettisivujen mukaan paikka oli auki klo 18
asti, niin todellisuudessa viimeinen 3D-näytös alkoi klo 16 ja paikkaa alettiin
pistämään sen jälkeen pikkuhiljaa kiinni.
Onneksi hätä ei ollu tämän näköinen vaan aika kului yllättävän nopsaan
aleshoppaillen ja hotlalla käyden ennen Mannheimin aikaisen vaihtofrendin
Mihain näkemistä.
Oli pirun nasta nähdä jätkää 4 vuoden tauon jälkeen. Lähes yhtä hauskaa
oli tutustua The Queen and The Beaveriin ruokapaikkana ja Bar Volon oluttarjontaan, jotka Mihai oli
valinnut illan kohteiksi. Varsinkin Voloon kannattaa ehdottomasti suunnata, mikäli
laaja olutvalikoima viehättää. Paikan päällä on mukavan hämyinen tunnelma. Sisustus
on kauniilla tavalla kulunutta puuta ja musiikki sen verran kovalla, että
paikan päältä on helppo jatkaa eteenpäin hyvissä tunnelmissa. Pelkkään
istuskeluun ja varsinkin intensiiviseen jutusteluun musiikki oli hieman liian
kovalla, mutta meidän käynnillä se olikin sitten se ainoa miinus. Pubi ei
myöskään ole kovin iso ja välillä istumapaikkoja voi joutua odottelemaan
pitempäänkin.
Mukavan illan jälkeen seuraavana päivä aloitettiin sitten Steam Whistle Breweryn tiloista panimokierroksella ja olutta maistelleen. Ehdottomasti suositeltava käynti: parasta pilsneriä mitä olen juonut, nätit tilat ja hyvää läppää oppaalta. Opastetut kierrokset alkavat päivisin klo 12 first come, first served ja oltiin päätetty tähdätä ensimmäiseen klo 12 lähtöön. Tässä vaiheessa panimo oli aika tyhjillään ja päästiin yksityiskierrokselle. Takaisin lähtöpaikkaan palatessa porukkaa olikin jo tullut sitten enemmän ja seuraavat kierrokset meni isommilla lösseillä.
Steam Whistle Brewerystä semmoista knoppitietoa vielä, että se valmistaa vain yhtä olutta (pilsneriä) ja sen alkuperäinen nimi on Three Fired Men, jonka lyhenne TFM löytyy vielä tänäkin päivänä jokaisesta Steam Whistle Breweryn olutpullosta.
Panimokierroksen jälkeen jatkettiin matkaa Loose Moosessa napatun lounaan kautta
(erinomainen bissevalikoima!) Hockey Hall of Fameen, jota voin suositella
kaikille lätkäfaneille ja erityisesti nippelitiedosta kiinnostuneille. Paikan
päältä löytyy iso kasa pelivaatteita, torjunta- ja laukaisusimulaattori,
lätkäkortteja, 4D-teattteri (30 min, ei kannata) ja tietenkin sekä nykyinen
että alkuperäinen Stanley Cup –pokaali muiden kunnianosoitusten ohella.
Hall of Famelta matka jatkui kohti Distillery Districtin
joulumarkkinoita sekä Mill St. Breweryyn, jossa käväistiin maistelemassa paikan omia oluita.
Olut oli hyvää ja erityisesti vanilla stout sai naaman näkkärille. Moni
ympärillä tilaisi myös ruokaa, jota pitää ehdottomasti seuraavalla Toronton
visiitillä testata. Meillä ruokailu täällä jäi tällä kertaa väliin, sillä matkan
oli tarkoitus jatkua Toronton CN-tornille, jonka 360-ravintolaan oltiin tehty
varaus.
360-ravintolan ruoka oli meidän budjettiin selkeästi hieman liian iso
lohkaisu, mutta pääruuan hinnalla sai ilmaisen hissikuljetuksen näköala- ja
lasilattiatasanteille. Lisäksi näin jälkeenpäin pitää sanoa, että vaikkei lohi ja
vaahterasiirappi-jälkkärisetti mitään maailmaa mullistavaa olleetkaan niin
ruokailu oli puitteiltaan muuten täysin käynnin arvoinen kokemus.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti